Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، علی آراد در نشست خبری گفت: دفاتر اسناد رسمی با بیش از ٩٠ سال سابقه به عنوان یک منصب حاکمیتی و زیرمجموعه قوه قضاییه محسوب می‌شود که توسط فردی با سواد عالی حقوقی و مورد وثوق و اعتماد حاکمیت وظیفه تنظیم اسناد رسمی مردم را مطابق با قانون بر عهده دارند.

او ادامه داد: ابلاغ سر دفتری و دفتر یاری اسناد رسمی توسط معاونت قوه قضاییه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به نیایت از رئیس قوه قضاییه صادر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران فارس خاطرنشان کرد: یکی از خدمات ارزنده در دفاتر اسناد رسمی، مشاوره حقوقی رایگان و در دسترس برای عموم جامعه است.

آراد عنوان کرد: با توجه به بررسی بعمل آمده توسط کانون سردفتران و دفتریاران فارس، هر یک از دفاتر اسناد رسمی استان به طور میانگین روزانه حدود دو ساعت مشاوره حقوقی رایگان به مردم ارائه می‌دهند.

او با بیان اینکه تعداد دفاتر اسناد رسمی در فارس حدود ۵۰۰ دفترخانه است که با توجه به آمار مذکور در شش ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰ دفاتر اسناد رسمی استان بیش از یکصد و هشتاد هزار ساعت مشاوره حقوقی رایگان به عموم مردم استان ارائه داده‌اند، ارزش ریالی آن با توجه به تعرفه حق مشاوره کانون وکلا ابلاغی ۱۳۹۹ به طور میانگین حدود ۴۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: همکاران سردفتر و دفتریار این خدمت را به طور رایگان و بدون دریافت هیچگونه وجهی به مردم استان ارائه کرده‌اند.

بعضی از دفاتر اسناد رسمی از نظر مالی در مضیقه هستند

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران فارس در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: بعضی از دفاتر اسناد رسمی از نظر تامین معاش زندگی و هزینه‌های دفترخانه در سختی هستند.

آراد اضافه کرد: در سال ۹۷ آزمون سردفتری اسناد رسمی در سراسر کشور برگزار شد که تعداد ۱۱۰۰ دفترخانه جدید در کشور تاسیس و شروع به کار کردند؛ متاسفانه اکثریت این دفاتر اکنون از نظر درآمدی و تامین هزینه زندگی و مخارج دفترخانه عاجز مانده‌اند.

به گفته او، دفاتری در استان فارس داریم که با وجود ۱۳ سال و بیشتر سابقه کار کماکان مستأجر و از نظر معیشتی نیز در مضیقه هستند.

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران فارس ادامه داد: متاسفانه در ماه‌های اخیر نمایندگان به دنبال تصویب طرحی موسوم به طرح تسهیل برخی مجوزات کسب و کار هستند که در خصوص دفاتر اسناد رسمی به جز خسران عایدی دیگری نخواهد داشت.

آراد، یکی از عمده مشکلات دفاتر اسناد رسمی را ابلاغ تعرفه حق التحریر هر چهار سال یکبار عنوان کرد و گفت: متاسفانه با توجه به تورم حاکم بر اقتصاد کشور تعرفه ابلاغی فقط در سال اول جوابگوی نیاز‌های همکاران است و پس از آن تا زمان تغییر مجدد تعرفه، دفاتر باید با تعرفه چهارسال قبل که جوابگوی تورم نیست، دفترخانه را اداره کنند که بسیار سخت و دشوار است، لذا از مسئولان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست بازنگری در خصوص ماده ۵۴ قانون دفاتر اسناد رسمی و اصلاح آن به تغییر تعرفه سالانه با توجه به نرخ تورم سالانه را داریم.

او همچنین از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست کرد که در خصوص ماده ۴ طرح تسهیل برخی مجوزات کسب و کار که بنیاد سردفتری اسناد رسمی را هدف قرار داده و خسارات جبران ناپذیری در حوزه سردفتری و نظم عمومی و حقوقی جامعه به بار خواهد آورد تجدیدنظر کنند.

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران فارس گفت: چنانچه طرح مذکور با این کیفیت ناقص و شرایط اسف بار تصویب نهایی شود و به تایید شورای نگهبان برسد علاوه بر بیکاری جمعیت کثیری از سردفتران و دفتریاران و کارکنان دفاتر اسناد رسمی موجبات افزایش جعل و کلاهبرداری در حوزه سند رسمی فراهم خواهد شد.

به گفته آراد، این طرح نه تنها موجب اشتغال تحصیل کردگان حقوق نمی‌شود بلکه موجب بیکاری سردفتران و دفتریاران فعلی و همچنین اضافه شدن تعدادی سردفتران بیکار جدید هم به آن خواهد شد و موجب سرخوردگی جوانان تحصیل کرده نخبه و عدم امید به آینده نخبگان حقوق خواهد شد و فضای رقابت علمی را از بین خواهد برد.

او اضافه کرد: همچنین صندوق بازنشستگی کانون سردفتران و دفتریاران قطعاً با خطر ورشکستگی روبه‌رو خواهد شد و دولت ناگزیر خواهد بود که پاسخگوی بازنشستگان کانون باشد؛ چنانچه ماده ۴ این طرح با شرایط کنونی تصویب شود آیندگان در مورد ما قضاوت خوبی نخواهند کرد، چرا که بنیاد یک منصب با قدمتی حدود یک قرن را ویران خواهد کرد.

دلیل اصرار پلیس برای نقل و انتقال خودرو را درک نمی‌کنیم

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران فارس در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه در هیچ یک از قوانین موجود کشور ادارات راهنمایی و رانندگی و موسسه رهگشا مسئول نقل و انتقال خودرو شناخته نشده است، گفت: وظیفه ادارات راهنمایی و رانندگی صرفاً تعویض پلاک خودرو و بررسی اصالت خودرو و شماره شاسی و موتور و ... بوده و برگ سبز صادره از راهنمایی و رانندگی صرفاً در خصوص تعویض پلاک و به عنوان شناسنامه پلاک خودرو است.

آراد بیان کرد: نقل و انتقال مالکیت خودرو به موجب سند رسمی و از وظایف ذاتی و در صلاحیت دفاتر اسناد رسمی بوده و است، لذا صرف نظر از اظهارات افراد و مراجع مختلف در خصوص سند رسمی خودرو و همچنین صراحت ماده ۲۹ رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب ۱۳۸۹ مجلس شورای اسلامی، توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است که بخشنامه ۲۱ اسفندماه ۹۵ ریاست وقت قوه قضاییه خط بطلانی بر برگ سبز صادره از ادارات راهنمایی و رانندگی به عنوان سند رسمی انتقال خودرو کشیده و تمام مراجع قضایی و اجرایی و دفاتر اسناد رسمی را از اعتبار دادن به برگ سبز منع کرده است.

او خاطرنشان کرد: بخشنامه مذکور کماکان به قوت و اعتبار خود باقی است و تمام مراجع مذکور ملزم به رعایت و اجرای آن هستند. همچنین در تاریخ ۱۴ آذرماه امسال رای شماره ۵۹۶۵ شورای عالی ثبت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور صادر شد که این رای برای همه ادارات ثبت اسناد و املاک و دوایر اجرائیات ثبت و دفاتر اسناد رسمی در سراسر کشور لازم الاجرا و لازم الاتباع است.

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران فارس گفت: همچنین مطابق با تبصره ۵ ماده ۲۹ و تبصره ۱ ماده ۳۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب دی ماه امسال صراحت سند انتقال خودرو را در صلاحیت دفاتر اسناد رسمی و تعویض پلاک را بر عهده نیروی انتظامی قرار داده است. ضمن اینکه با اصرار ادارات راهنمایی و رانندگی در خصوص نقل و انتقال خودرو و عدم وصول حقوق دولتی و مالیات متعلقه در چند ماه اخیر، مراکز تعویض پلاک باعث تضییع میلیارد‌ها تومان مالیات و حقوق دولتی شده‌اند.

آراد افزود: به عنوان مثال؛ هزینه دولتی نقل و انتقال یک خودرو پژو پارس مدل ۱۴۰۰ در سال جاری بدین شرح مستقیماً به خزانه دولتی واریز می‌شود: ۱- مالیات نقل و انتقال برمبنای ارزش اعلامی سازمان امورمالیاتی به مبلغ ۱۰۷۰۰۰۰۰ ریال مستند ماده ۴۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده ۲- سهم هلال احمر مبلغ ۲۲۴۷۰۰۰ ریال مستند ماده ۱۷ اساسنامه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران ۳- مبلغ ۴۲۸۰۰۰ ریال سهم شهرداری ۴- مبلغ ۱۰۷۰۰۰۰۰ ریال حق الثبت دولتی و مستند قانون وصول برخی از درآمد‌های دولت و مصرف آن. طرح کاداستر قانون بودجه ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰،
۵- مبلغ ۱۵۰۰۰۰ ریال بابت سندور سند الکترونیک ۶- مبلغ ۴۶۲۶۰۰ ریال بابت ارزش افزوده ۷- حق التحریر دفترخانه مبلغ ۵۰۴۰۰۰۰ ریال که با توجه به قانون از این میزان حدود ۲۰۰۰۰۰۰ ریال سهم سردفتر است.

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران فارس ادامه داد: مطابق با تبصره ۱ ماده ۳۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۲ تیرماه امسال مجلس شورای اسلامی که از تاریخ ۱۳ دی ماه امسال لازم‌الاجرا خواهد شد ادارات راهنمایی و رانندگی موظفند در زمان تعویض پلاک خودرو مالیات نقل و انتقال خودرو را وصول کنند که با توجه به این موضوع هزینه تعویض پلاک به زودی افزایش چشمگیری خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تعویض پلاک خودرو ادارات راهنمایی و رانندگی نقل و انتقال خودرو مجلس شورای اسلامی دفاتر اسناد رسمی ارزش افزوده تعویض پلاک پلاک خودرو قوه قضاییه ماه امسال سند رسمی خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۰۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی

کمتر شهروند و هموطن ایرانی پیدا می‌شود که روی نام «خلیج‌فارس» حساسیت و تعصب ملی نداشته باشد. «خلیج‌فارس» یا «دریای فارس» یا «بحر فارس» و... از جمله اسامی خاص و ویژه‌ای است که در میان جغرافیدانان، سیاسیون، شرق‌شناسان و جهانگردان، نسخه‌شناسان تاریخی، اسناد موزه‌ای و آرشیوی و حتی بسیاری از مردم جهان، نام آشناست. اما آنچه سبب شده به این موضوع بپردازیم، فرارسیدن «دهم اردیبهشت» است که در تقویم تاریخ رسمی کشور به نام «روز ملی خلیج‌فارس» نام‌گذاری شده است و یادآور واقعه و حادثه مهمی از دوران مبارزه ملت ایران با دولت‌ها و قدرت‌های استکباری و استعماری است. در این روز بود که با شجاعت و دلاوری‌های مردان و زنان غیور در منطقه جنوب کشور، عوامل و عمال پرتغالی‌ از تنگه هرمز و خلیج‌فارس اخراج شدند.

 خلیج‌فارس مظهر و نماد هویت ایرانی است و پیشینه‌ای به قدمت تاریخ دارد. خلیج همیشه فارس، نه تنها یک عرصه آبی و آبراه مهم و حساس، بلکه میراثدار فرهنگ و تمدنی کهن و گنجینه کمیاب و بی‌نظیری از تنوع زیستی است که باید حفظ و احیا شود.

نام «خلیج‌فارس» در گذر تاریخ و زمان

براساس اسناد تاریخی، بررسی کتب و متون کهن و تاریخی و همچنین بررسی اقوال و نوشته‌های جغرافیدانان، شرق‌شناسان و نسخه‌شناسان اسناد تاریخی و برخی اظهارات استادان علم جغرافی، «نام خلیج‌فارس» از کهن‌ترین ادوار تاریخی تا دایره‌المعارف‌های کنونی در قرن21 میلادی با تغییر اندکی در رسم‌الخط‌های گوناگون ملل، همچنان باقی مانده است. در دوره هخامنشیان خلیج‌فارس با نام «سینوس پرسیکوس» و «ماره پرسیکوم» شهرت داشته است. دانشمندان ایرانی از روزگار هخامنشیان این دریا را «درایا پارسا» اسم برده‌اند که ترجمه امروزی آن «دریای پارس» می‌شود. بنابراین این دو نام برای خلیج‌فارس از همان دوران به همین ترتیب رواج داشته و تا قرن بیستم هم جغرافیدانان و تاریخ‌نویسان جهان اسلام همان نام درایا پارسای عصر هخامنشیان را اقتباس و به عربی به نام «البحرالفارسی» ترجمه کردند. (منبع: پیروز مجتهدزاده در گفت‌وگو با خبرآنلاین).

قرن بیستم، قرن ظهور مطالعات جدید در حوزه جغرافیاست به‌گونه‌ای که «سینوس پرسیکوس» یونان باستان، امروز به زبان انگلیسی با عنوان «پرشین گلف» (Persian Gulf) یا همان خلیج‌فارس نام‌برده می‌شود و سایر زبان‌های غربی همچون فرانسوی ترجمه خلیج‌فارس را به کار می‌برند. از طرفی در تمدن ایرانی اسلامی در قرن بیستم کلمه البحرالفارسی با هدف ایجاد وحدت و یکپارچگی میان نام‌های خلیج‌فارس همچون دیگر زبان‌ها جای خود را به خلیج‌فارس داد. (ر.ک به همان منبع).

 آنچه بر اساس اسناد و مطالعات نسخ قدیمی تاریخی و جغرافیایی جهان مشهود است، این است نام «سینوس پرسیکوس» و «ماره پرسیکوم» مربوط به خلیج‌فارس به‌تدریج به زبان‌های کهن و جدید وارد شد و ممالک و مسالک‌نویسان، مورخان و جغرافیدانان نیز از آن با نام‌های «دریای پارس»، «بحر فارس»، «بحر عجم»، «دریای عجم» و درنهایت با عنوان «خلیج‌فارس» یاد کرده‌اند.

برخی از آثار مرتبط با نام «خلیج‌فارس» در این آستان مبارک

سری به سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی می‌زنیم. مطابق آنچه در سوابق، اسناد، مدارک و آثار موزه‌ای این سازمان وجود داشته و براساس توضیحات مدیران و کارشناسان این سازمان، متوجه می‌شویم برخی از آثار، اسناد و اشیای موزه‌ای در این آستان مبارک وجود داشته که به نوعی یادگاری‌هایی هستند که نام و یاد خلیج‌فارس را در ذهنمان یادآور می‌شوند.

معاون امور موزه‌ها و گنجینه‌های فرهنگی این سازمان دراین باره به قدس می‌گوید: در سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی منابع و آثار نفیس متعددی ازجمله نسخه‌های خطی، اسناد و مطبوعات و آثار موزه‌ای مرتبط با «خلیج‌فارس» به زبان‌های مختلف وجود دارد.

مهدی قیصری نیک ادامه می‌دهد: در این منابع از «دریای فارس»، «بحر فارس»، «خلیج عجم» و «خلیج‌فارس» نام برده شده است. یکی از این آثار و منابع، ترجمه نسخه خطی «المسالک و الممالک» تألیف ابواسحاق ابراهیم‌ بن محمد اصطخری در قرن هفتم قمری یعنی حدود هفتصد و اندی سال پیش است که در گنجینه نسخه‌های خطی این سازمان نگهداری می‌شود. اصطخری در این اثر، سراسرِ خلیج‌فارس و دریای عمان و بخش بزرگی از اقیانوس هند از ساحل شرقی آفریقا، زنگبار تا حدود سراندیب (سیلان) را «دریای پارس» نامیده و گاه انتهای این دریا را به سرزمین چین رسانده است.

وی اضافه می‌کند: اسنادی از مکاتبات سیاسی دوره قاجار در مرکز اسناد آستان قدس رضوی موجود است که به وضوح از «خلیج‌فارس» در آن نام برده شده است. به عنوان مثال، قدیمی‌ترین این اسناد متعلق به سال ۱۲۳۸ قمری و دوره مظفرالدین‌شاه قاجار است که در آن‌ها نام خلیج‌فارس به روشنی ذکر شده و به زبان‌های فارسی، آلمانی و انگلیسی درج شده است. انعقاد قراردادی میان محمد زکی‌خان، سردار فارس و سرحددار انگلیس در هندوستان درزمینه همکاری‌های متقابل برای برقراری امنیت در بنادر و جزایر واقع در خلیج‌فارس و توافق بر سر حضور نیروهای انگلیسی در آن حدود که به تاریخ ۱۲۳۸ قمری منعقد شده، برگ دیگری از این اسناد است.

این مقام مسئول بیان می‌کند: همچنین از دیگر آثار راوی نام «خلیج‌فارس » در گستره تاریخ ایران می‌توان به نقشه اهدایی توماس کلستیل، رئیس‌جمهور اتریش به رهبرمعظم انقلاب به زبان آلمانی و متعلق به قرن ۱۹ میلادی اشاره کرد که در موزه هدایای رهبر معظم انقلاب در آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود. ضمن اینکه دو کره جغرافیایی ساخت انگلستان مربوط به سال ۱۸۵۰ میلادی یعنی کره جغرافیایی نیوتن و پسرش و کره دیگری مربوط به سال ۱۸۴۵ میلادی که نام خلیج‌فارس به انگلیسی روی آن درج شده نیز ازجمله آثار موجود در موزه‌های آستان قدس رضوی است که از نام خلیج‌فارس در گستره تاریخ روایت می‌کند.

از «کشتیرانی هلند» تا تلگرافِ «نظام‌السلطنه» همه با نام «خلیج‌فارس»

به غیر ازمواردی که در سخنان معاون امور موزه‌ها و گنجینه‌های فرهنگی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی بیان شد، آثار، اسناد و منابع تاریخی دیگری هم در این سازمان وجود دارد که بی‌ارتباط با نام «دریای پارس»، «بحر فارس» و«خلیج‌فارس» نیستند که به اختصار به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود.

_ نامه شرکت کشتیرانی هلند به سید جلال‌الدین تهرانی برای مراجعه و دریافت برگ حواله تحویل کالا به تاریخ ۱۳۳۷ شمسی.

 _ سواد عریضه رؤسای ایرانی ساکن کویت به شیخ محمد خالصی در خصوص تعدی عبدالعزیز بن مسعود، حاکم نجد به ایرانیان ساکن کویت و درخواست مذاکره با سردار سپه برای توجه به ایرانیان دور از وطن و تسلط اجانب بر جزایر ایرانی خلیج‌فارس به تاریخ ۱۳۴۲ قمری.

 _ دستور تلگرافی حسین‌قلی‌خان نظام‌السلطنه مافی به شوکت‌الملک برای توقیف کاروان حامل سلاح از مبدأ خلیج‌فارس به مقصد افغانستان و اعلام نتیجه آن به تاریخ ربیع‌الاول ۱۳۲۶ قمری.

 _ تصویر بریده روزنامه الوطن حاوی یک سند تاریخی از نامه شیخ مبارک الصباح، امیر کویت و تصریح به کلمه «خلیج‌فارس» به تاریخ جمادی‌الاول ۱۴۲۷ قمری.

 _ جوازنامه صادره توسط دولت انگلیس در خلیج‌فارس مربوط به حمل مال‌التجاره از بندر بوشهر به داخل ایران برای محمد شفیع تاجر کازرونی به تاریخ ۱۳۱۷ قمری.

 _ صورت قیمت اجناس و کالاهای تجاری در بازارهای انگلیس و هزینه تحویل آن در بنادر خلیج‌فارس به تاریخ ۱۳۲۴ قمری.

محمدحسین مروج کاشانی

دیگر خبرها

  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • عکس‌| ماجرای گردن‌بند خاص شمسایی در جام ملت‌ها
  • اسناد مالکیت ۸۷۴ هکتار زمین طرح نهضت ملی مسکن استان بوشهر صادر شد
  • درخواست افزایش تعرفه معاینه فنی خودرو در سال ۱۴۰۳
  • دولت قانون ساماندهی اجاره بها را تا قبل از شروع فصل جا به جایی مستاجران اجرایی کند
  • مخالفان اعتبازدایی از اسناد عادی از افشای اموالشان می‌ترسند
  • ۷۶ درصد اراضی کشاورزی استان بوشهر سنددار شده است
  • بیمارستان رضوی مشهد: تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله
  • تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله
  • تعقیب و گریز خودرو بدون پلاک و رانندگی غیر متعارف در جاده اسکو