Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-29@07:56:54 GMT

درنگی بر لایحه تعیین تکلیف سند مالکیت خودرو

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۶۷۰۳۷

در مقابل این روند، بر اساس آنچه از حدود 95 سال قبل در مواد 47 و 48 قانون ثبت آمده بود و از سال 1390 در ماده 29 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مورد تأکید بود، ثبت نقل و انتقال رسمی خودرو به‌عنوان یک مال منقول به دفاتر اسناد رسمی واگذار شد و دفاتر اسناد رسمی مکلف‌اند تا یک درصد ارزش مالیاتی خودرو را هنگام نقل و انتقال به‌عنوان مالیات و یک درصد ارزش مالیاتی خودرو را به‌عنوان حق‌الثبت وصول و به حساب خزانه واریز کنند و در مقابل هم سند رسمی مالکیت به فرد خریدار ارائه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 این رویه، در 9 سال گذشته، مورد اعتراض مردم بوده است؛ از یک‌سو برای مردمی که با پرداخت 250 هزار تومان (به نرخ امسال) در مراکز تعویض پلاک، نقل و انتقال را انجام می‌دادند، پرداخت دو درصد ارزش مالیاتی خودرو به‌عنوان حقوق دولتی در دفاتر اسناد رسمی بسیار سخت و تلخ بود و از آن به‌عنوان «پول زور» یاد می‌کردند و تصورشان این بود که این پول به جیب دفاتر می‌رود و از یک‌سو پلیس بود که هرروز بر این طبل می‌کوبید که همین برگه سبز شناسنامه خودرو کافی است و مردم نیازی به مراجعه به دفاتر اسناد رسمی ندارند اما هیچ‌گاه پاسخی به این سؤال نداشتند که پس وصول حقوق دولتی و مالیات نقل و انتقال که جزء بیت‌المال است و حق عمومی همه آحاد مردم، چه می‌شود؟ حالا بعد از گذشت 9 سال، وزارت کشور لایحه‌ای را به کمیسیون لوایح دولت ارسال کرده است تا ماده 29 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی اصلاح شود و همان برگه سبز به‌عنوان سند خودرو کافی باشد. البته مراکز تعویض پلاک مکلف به وصول مالیات و عوارض شهرداری و خلافی خودرو هستند و باید حقوق دولتی را هم وصول کنند. اما نتیجه این اقدام چیست؟
 اول، دلیل رغبت کنونی مردم به تعویض پلاک و عدم رغبت و انتقاد به تنظیم سند در دفاتر اسناد رسمی، موضوع پرداخت هزینه است. هزینه‌ای که بخش عمده‌ای از آن را حقوق دولتی و سهم خزانه تشکیل می‌دهد. برای نمونه از هزینه تنظیم سند رسمی یک دستگاه پراید مدل 84 که حدود 300 هزار تومان می‌شود، 200 هزار تومان مالیات و حق‌الثبت است. پس نتیجه اول این است که اگر قرار بر وصول هزینه‌های قانونی باشد، بدون شک مردم به‌جای هزینه 250هزارتومانی فعلی برای تعویض پلاک، گاهی مجبورند تا چندین میلیون هم پرداخت کنند و همین زمینه رغبت فعلی به تعویض پلاک را نابود می‌کند. 
دوم، یکی از معضلات گذشته درخصوص پلاک خودروها، رواج نقل و انتقال وکالتی خودرو توسط دلالان بود. روندی که با فشار دفاتر اسناد رسمی به تنظیم سند رسمی برای هر مورد نقل و انتقال، تا حد زیادی کاسته شده؛ زیرا با هر بار وکالت فروش خودرو، بر اساس قانون مالیات‌های مستقیم، فروشنده باید کل هزینه قانونی نقل و انتقال خودرو را پرداخت کند. اما اگر قرار باشد حقوق دولتی موقع تعویض پلاک پرداخت شود، افراد این‌بار به دفاتر هجوم آورده و با پرداخت تنها 140 هزار تومان یک وکالت کاری تعویض پلاک از مالک خودرو گرفته و خودرو با همین وکالت‌های تعویض پلاک، دست به دست می‌شود. هم حقوق دولتی وصول نمی‌شود و هم پلاکی که به یک شخص خاص تعلق دارد، مدت‌ها روی خودرو مانده و در دست افراد مختلف
 گردش می‌کند.
سوم، رویه اختصاص پلاک برای هر فرد، روزگاری در برخی کشورهای اروپایی باب بود اما همین کشورها هم متوجه آثار سوء اختصاص پلاک به فرد به‌جای خودرو شدند و پس از چند سال اجرای آزمایشی این طرح، آن را برای همیشه کنار گذاشتند اما در کشور ما، تنها بومی‌سازی این طرح‌ها ادامه یافته که همچنان اصرار بر آن نیز وجود دارد. چرا مردم باید مجبور باشند برای هر بار خرید خودرو، احراز محل سکونت شوند، مجبور به نوبت‌گرفتن و حضور در صف‌های طولانی تعویض پلاک شوند و هر بار نیز تا مدت‌ها نگران پلاکی باشند که از خودرو فک شده یا نشده است؟
شاهرخ صالحی‌کرهرودی** حقوق‌دان و مدرس دانشگاه

منبع: روزنامه شرق

منبع: ساعت24

کلیدواژه: دفاتر اسناد رسمی نقل و انتقال تعویض پلاک هزار تومان حقوق دولتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۷۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع توقیف بیش از ۲۴ هزار وسیله نقلیه در قم

حجت الاسلام و المسلمین حسن غریب گفت: به‌منظور حفظ و صیانت از حقوق عامه و با نظارت و پیگیری دادستانی استان در سال گذشته اغلب وسایل نقلیه رسوبی مانده در پارکینگ‌ها تعیین تکلیف شده‌اند.

دادستان عمومی و انقلاب قم ، پیگیری و نظارت دادستانی استان، بازدید مستمر مقامات قضایی از انبار‌ها و پارکینگ‌ها صدور دستورات قضایی متعدد برگزاری جلسات هم اندیشی استانی نشر آگهی و اطلاع‌رسانی عمومی به مالکان از رسانه‌ها در چند مرحله، پیگیری رفع مشکلات پارکینگ وسایل نقلیه و انبار‌های کالا‌های توقیفی و برگزاری مزایده را از اقدامات انجام شده در این خصوص عنوان کرد.

حجت الاسلام غریب گفت: تا پایان سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۴ هزار وسیله نقلیه رفع توقیف و ترخیص شدند و تمامی کالا‌های توقیفی مانده در انبار‌های گمرک، اداره پست، کلانتری‌ها و شعب دادسرا و انبار‌های دیگر تعیین تکلیف شده‌است.

دادستان عمومی و انقلاب قم  با بیان این‌که در پایان سال گذشته حدود ۱۰ هزار وسیله نقلیه توقیفی در پارکینگ‌های استان موجود و در حال رسیدگی برای تعیین تکلیف و ترخیص بوده است، گفت: نظارت و پیگیری تعیین تکلیف و ترخیص سریع کالا‌ها و وسایل نقلیه توقیفی موجود در پارکینگ‌ها و انبار با رعایت تشریفات قانونی در دستور کار دادستانی استان قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • تعیین تکلیف حسن یزدانی برای المپیک پاریس
  • اسناد مالکیت ۸۷۴ هکتار زمین طرح نهضت ملی مسکن استان بوشهر صادر شد
  • تعیین تکلیف رینگ شهری یزد بعد از ۲۵ سال
  • تعیین تکلیف شریعتمداری برای لایحه حجاب | کنارش بگذارید، «طرح نور» پلیس کافی است
  • تعیین تکلیف حسین شریعتمداری برای شورای نگهبان : لایحه عفاف و حجاب را کنار بگذارید، همین «طرح نور» کافی است / نگرانم این لایحه مثل برجام شود
  • تعیین تکلیف حسین شریعتمداری برای شورای نگهبان /لایحه عفاف و حجاب را کنار بگذارید،همین «طرح نور» کافی است /نگرانم این لایحه مثل برجام شود
  • یوونتوس - میلان؛ ترکیب رسمی
  • سفر مدیرکل دفتر موسیقی برای تعیین تکلیف کنسرت‌های موسیقی
  • رفع توقیف بیش از ۲۴ هزار وسیله نقلیه در قم
  • تعیین تکلیف حق پخش ورزش